Loonbedrijf Fa. Jakobs

Heikampweg 3
5862 AR Geijsteren
0478 - 531245
info@fajakobs.nl

Agrarisch

Agrarisch

Wij zijn actief in zowel Veehouderij, Akkerbouw als Boomkwekerij. Bekijk ons brede pakket aan diensten.

Veehouderij

Voor de veehouderij verzorgen wij de werkzaamheden van het bemesten tot en met het oogsten. Er wordt bouw- en grasland bemest met een zelfrijder en voor aanvoer of bouwland staat een getrokken tank van 27m³ ter beschikking. Bij aanvoer over langere afstanden zullen we samen met één van onze transportpartners zorgen dat het product van A naar B komt. Voor stalmest, champost of andere vaste mest gebruiken wij een tweetal breedstrooiers. De grondbewerking en het zaai-klaar leggen van het land komt als volgende stap. Daarin bieden wij per omstandigheid of grondsoort meerdere oplossingen, veelal uitgevoerd met RTK GPS precisie. Zaaien van mais en gras gebeurt eveneens met dezelfde precisie en met sectiecontrole zodat er geen zaadgoed verspild wordt bij overlap. Ook het onderhoud van uw weide kan worden verzorgd door gebruik te maken van onze graslandwoeler, doormiddel van doorzaaien of door toepassing van gewasbeschermingsmiddelen waarmee de weide onkruidvrij gehouden wordt.

Akkerbouw

De akkerbouwwerkzaamheden van zaai tot oogst spreiden zich uit over de teelten van uien, aardappelen, bieten, cichorei, granen, mais en diverse dorsbare peulvruchten zoals soja of veldbonen. Voor aardappelen en uien beschikken wij over enkele veldverlaadstations waarbij naast reiniging van het product ook een voorsortering gedaan kan worden. Afvoer van agrarische producten kan worden verzorgd in containers naar diverse verwerkingslocaties. Voor bovenstaande teelten bieden wij tevens de gewasbescherming aan. Voor de biologische bodemontsmetting kunnen wij gewassen als Tagetes of Japanse Haver zaaien en later na de groei verkleinen en frezen zodat er bij verdere bewerkingen geen problemen optreden en de vertering versneld wordt.

Boomkwekerij

Ook voor de boomteelt bieden wij een serie oplossingen wat betreft plant-klaar leggen van percelen tot het rooien van fruit- en laanbomen of heesters. Met RTK-GPS bieden wij het trekken van plantsleuven aan met een breed scala aan vorentrekkers in diverse afmetingen en variabele rijafstanden. Voor het rooien van boomkwekerij producten wordt met een steekschoprooier kluiten gemaakt van 40 tot 65cm doorsnede die aangedreven wordt door een minigraver passend binnen 1,30mtr rijbreedte. Voor jongere planten op stam zetten wij een klembandrooier in. Tevens kunnen wij voorzien in het transporteren van planten of aan- en afvoer van restproducten.